Украинец в Чехии объявил голодовку из-за невыплаты зарплат трудовым мигрантам

  1. Главная
  2. Социалка
  3. Миграция
  4. Украинец в Чехии объявил голодовку из-за невыплаты зарплат трудовым мигрантам
На чешском заводе трудовым мигрантам выплатили задержанную зарплату после протеста украинца
12:40, 18.06.2020

Украинец Ярослав Чепа шесть дней голодал под стенами завода Bobcat чешском городе Добржиши. Таким образом он протеста из-за невыплаты зарплат украинским работникам.



Він записував відео у Facebook, на яких розповідав, що встановив прапори Чехії та України та з 11 червня споживав лише воду. У коментарі «Радіо Свобода» він пояснював, що своєю акцією хоче привернути увагу до проблеми, коли українці працюють в Європі, а їх обманюють.

Вони їдуть за майбутнім, заробити коштів для своєї сім’ї, а врешті — вони не отримують коштів за свою роботу, — сказав Чепа.

Він заснував громадську організацію «Сizinec není otrok» («Іноземець не раб»). Кілька місяців тому до організації звернулись кілька українців, які, повернувшись із заробітків до України, недоотримали частину зарплатні. За словами українця, організація декілька разів зверталась до підприємства, але не отримала задовільної відповіді.

Зараз, за словами Чепи, лише за його обліком борг перед українськими заробітчанами сягає близько 400 тисяч чеських крон (понад 450 тисяч гривень).

17 червня українець повідомив, що завершив голодування.

Мені подзвонив юрист, сказав, що кошти вже надійшли на рахунок — перший транш. Тому на цьому я завершу голодування, але не закінчу нашу справу, поки кошти не отримають люди, які працювали, — сказав на відео чоловік.

Крім того, Посольства України в Чехії розповіло, що дізналося у компанії Bobcat та активіста, що 15 червня вже виплатили дві зарплати (приблизно 40 тисяч крон). Очікується, що не пізніше 29 червня мають виплатити ще 7 зарплат (близько 150 тисяч крон)

Алена Ткалич
Пишет про социалку на SOCPORTAL.INFO

Экспертка по вопросам прав женщин, людей с инвалидностью, материнства в современных условиях, реформы здравоохранения, образования и социального обеспечения.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости