Найкращий спосіб не потонути: Уляна Супрун дала ряд рекомендацій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Найкращий спосіб не потонути: Уляна Супрун дала ряд рекомендацій
14:03, 29.06.19
Уляна Супрун

Як відпочити та не загинути. Уляна Супрун дала ряд рекомендацій

Уляна Супрун нагадала українцям, як вберегти життя на воді та розповіла про базові правила безпечної засмаги, яких слід дотримуватися під час під час пляжного відпочинку. Відповідний пост експерт опублікувала у соцмережі Facebook.

“Багато хто не уявляє літо без відпочинку на морі або річці. Але для того, аби такий відпочинок дійсно приніс бажану прохолоду та лише приємні враження, варто пам’ятати про правила безпеки. Адже плавання може бути небезпечним” – зазначила експерт.

Далі Уляна Супрун дає рекомендації:

▪️ обирайте для відпочинку та плавання обладнані пляжі. Перелік безпечних пляжів Києва:http://bit.ly/2LkzRLw

▪️краще купатися, доки надворі світло ▪️безпечна для плавання температура води не нижче +17С, повітря - не нижче +20С

▪️ плавайте у водоймі не більше 20 хвилин, час плавання потрібно збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Небезпека виникає через появу перевтоми, судом, перегрівання на сонці або ж переохолодження у воді. Тому обов’язково робіть перерви між заходами у воду, щоб відпочити та набратись сил

▪️ не пірнайте в незнайомих місцях

▪️не запливайте за межу купання в акваторії, огороджену буями ▪️не плавайте наодинці, якщо ви не впевнені у своїх силах ▪️будьте обережні під час водних ігор — ті, що пов'язані з пірнанням, захватами та підтопленням дуже небезпечні

▪️слідкуйте за штормовими попередженнями — не варто купатися чи виходити в плавання на човнах при сильних поривах вітру

▪️ не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас

▪️в жодному разі не плавайте в стані алкогольного сп'яніння ▪️після того, як поїли, краще почекати 1,5-2 години, аби уникнути неприємних відчуттів. Але насправді загалом лавання відразу після їжі не є більш небезпечним для життя, ніж плавання за дві години після неї або ж взагалі голодним.

▪️намагайтеся не ковтати воду

"Якщо уникнути небезепечної ситуації під час відпочинку на воді не вдалося, дотримуйтеся правил надання першої допомоги: швидше доставте постраждалого до берега та викличте екстрену допомогу — 103. Очистіть ротову порожнину потерпілого/потерпілої від піску та водоростей і переверніть так, аби вода витекла з верхніх дихальних шляхів (дітей у таких випадках тримають за ноги, головою донизу). Якщо людина не дихає, починайте штучне дихання. Якщо відсутнє серцебиття, починайте робити непрямий масаж серця. Коли потерпілий/потерпіла прийшов/ла до тями, його або її слід зігріти: закутати в ковдру, за можливості дати теплий солодкий чай. Обов’язково дочекайтесь медиків. Ускладнення від утоплення можуть бути відкладеними і проявитися не відразу", - радить експерт.

Окремі рекомендації вона дає для тих, хто відпочиває із дітьми:

▪️не лишайте їх без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно заходити у воду

▪️навіть, якщо дитина вміє плавати, не можна лишати її у воді без нагляду

▪️навіть протягом хвилини без нагляду дитина може втратити самоконтроль, наковтатися води або сильно налякатися

Крім того, експерт радить дозувати засмагу:

"Обов’язково нанесіть на тіло сонцезахисний крем, накрийте голову капелюхом або кустинкою та відпочивайте в затінку. Також під час відпочинку на сонці, регулярно пийте воду, аби відновлювати водний баланс. У спеку доросла година може на годину із потом втрачати 1-1,5 л рідини".

Додамо, лише за минулі вихідні на водоймах в Україні загинули 42 людини. Загалом від початку цього року на водоймах потонули 583 людини, серед них — 63 дітей.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі. Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости