Кораблі NASA на Місяць відправляться вже у 2020 році

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Кораблі NASA на Місяць відправляться вже у 2020 році
12:40, 01.06.19
Економічна правда

NASA склало договір з приватними компаніями про будівництво космічних кораблів та лунного модуля для доставки вантажів у космос. Планується, що з 2020 року знов полетять її кораблі до Місяця.

Уже в 2020 році NASA планує відправити на поверхню супутника Землі серію невеликих роботизованих кораблів для проведення експериментів та доставки обладнання.

31 травня NASA оголосила про перші контракти на будівництво таких космічних кораблів. Зазначається, що нові космічні кораблі стануть першими з тих пір, як астронавти "Аполлона-17" покинули поверхню Місяця в 1972 році.

Перший політ може виконати корабель компанії Orbit Beyond у вересні 2020 року. Компанія отримала від NASA 97 мільйонів доларів для проведення робіт. Orbit Beyond запропонувала доставити до чотирьох корисних вантажів в Mare Imbrium, один з кратерів Місяця.

Компанія Astrobotic, яка отримала 79,5 млн на розробки, запропонувала доставити цілих 14 корисних вантажів в Lacus Mortis, ще один місячний кратер, влітку 2021 року.

Компанія Intuitive Machines отримала 77 мільйонів доларів, щоб доставити 5 корисних вантажів в Oceanus Procellarum, "інтригуючу" темну пляму на Місяці, повідомляє видання.

Про наукові відкриття читайте в в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости