Звичка пити сік на сніданок може провокувати діабет

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Звичка пити сік на сніданок може провокувати діабет
17:55, 22.12.17
Жіночий світ

Вживання фруктових соків на сніданок може збільшити ризик розвитку діабету другого типу. Для зниження цієї небезпеки дослідники рекомендують вранці з’їдати фрукти цілком, не забуваючи також про зелені листові овочі.

Традиційно фрукти і овочі належать до категорії здорового харчування, і їх вживання можна назвати корисною звичкою. Однак, в ході недавнього дослідження група вчених виявила, що вживання фруктового соку може збільшити ризик розвитку діабету другого типу.

Справа в тому, що в цьому різновиді соків міститься багато цукру, зате немає цінних харчових волокон. Пацієнти з діабетом не повинні замінювати звичайну газовану воду з цукром на фруктові соки, якщо вони хочуть взяти під контроль свій розлад.

Спостереження показують, що вживання фруктових соків пов’язано з підвищеною захворюваністю на діабет другого типу і загостреннями його симптомів. Швидкий стрибок цукру в крові після вживання таких соків може бути важливим механізмом розвитку діабету. А ось вживання фруктів і зелених листових овочів зменшує небезпеку розвитку діабету.

Як повідомляв Соцпортал, чай може бути шкідливим для вашого здоров'я.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости