Україна зможе безмитно експортувати до ЄС більше зернових

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Україна зможе безмитно експортувати до ЄС більше зернових
19:15, 29.09.17
Єврокомісії

1 жовтня почнуть діяти нові торговельні преференції ЄС для України.

Це передбачено запланованим розширенням торговельних преференцій для українських виробників, повідомляється на офіційному сайті Єврокомісії.

-У спільній заяві єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем і торгового представника України - заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микільської, сторони вітають вступ у силу 1 жовтня автономних торгових преференцій ЄС для України,

- йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою, це є важливою ознакою триваючої, значної економічної та політичної підтримки ЄС для українського народу, країни і її зусиль у реформуванні.

Наголошується, що Україна зможе безмитно експортувати в ЄС великі обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса і ячмінних круп та гранул.

Це уможливіть експорт без застосування митних зборів для великих обсягів перероблених помідорів, натурального меду і виноградних соків в ЄС. Торгові преференції також будуть сприяти розвитку галузей промисловості, наприклад, нададуть переваги українським виробникам взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів і побутової електроніки.

-Додаткова лібералізація для ячменю, пшениці і кукурудзи почне застосовуватися з 1 січня 2018 року,

- підсумували в заяві.

Як повідомляв Соцпортал, експорт українських товарів за рік скоротився на 4,6%.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости