У В'ятровича зробили крок до скасування вихідного 8 березня і 9 травня

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У В'ятровича зробили крок до скасування вихідного 8 березня і 9 травня
18:53, 15.12.17
Радіо Свобода

Інститут національної пам'яті пропонує скоротити кількість святкових днів в Україні до десяти.

Відповідний законопроект поданий на узгодження в Міністерство культури України, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами представника Українського інституту національної пам'яті Анни Байкеніч, якщо цей проект закону буде прийнятий в такій редакції, то вже з 2018 року введуть 9 неробочих днів. Зокрема, 4 неробочих дня - свята: День Конституції, День Незалежності, День Захисника і день пам'яті і примирення - 8 травня.

Ще один вихідний - це Міжнародний день праці і ще чотири вихідних - це традиційні свята: Трійця, Новий рік, Різдво і Великдень.

Також 25 грудня вже стало святковим неробочим днем, відповідні зміни внесені в законопроект.

Таким чином, 8 березня і 9 травня залишаться святковими, але робочими днями. 2 травня, як святковий день, пропонується скасувати.

-Це радянський рудимент, не відзначається взагалі ніде, тільки в одній якійсь країні світу, як неробочий, - сказала Байкеніч.

Уточнюється, що законопроект пропонує скасувати практику перенесення вихідних днів, коли свято випадає на суботу або неділю. Тоді загальна кількість святкових вихідних в залежності від конкретного року може скорочуватися до 6-8 днів.

-Тільки Великдень, Різдво і Трійця будуть переноситися на понеділок. Україна погоджується на таку традицію, спираючись на загальноєвропейські практики, - зазначила Байкеніч.

У рамках реформи державного святкового календаря Український інститут національної пам'яті хоче систематизувати категорії свят і розділити на державні, міжнародні свята, дні жалоби, пам'ятні дати, професійні свята, скорботні дні, традиційні свята.

Як повідомляв Соцпортал, центр Києва перекрили до кінця січня через свята.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости