У НБУ розповіли, що буде з російськими банками в Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У НБУ розповіли, що буде з російськими банками в Україні
12:05, 20.07.17
Ліга.нет

У Національного банку України є багато питань до російських олігархів, які претендують на покупку банків з російським державним капіталом, що працюють в Україні.

Про це в інтерв'ю Ліга.нет заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Відповідаючи на питання, чи вважає Нацбанк російських олігархів надійними інвесторами для українських банків, Рожкова сказала:

"У нас до них є багато запитань. Згідно із законом Національний банк повинен перевірити репутацію потенційного покупця і його фінансовий стан. Зрозуміло, що репутація повинна бути дуже високого рівня, нам має бути зрозуміло, що потенційний інвестор збирається робити з банком. Ми повинні бути впевнені, що у нього є досвід роботи з такими великими інституціями".
"Наші репутаційні ризики щодо можливого продажу російських банків дуже високі. Будь-яка угода буде розглянута під мікроскопом. Ми розуміємо, що кожен буде намагатися знайти зв'язок між новим інвестором і старим, тобто між новим покупцем і урядом Російської Федерації. І тут ми дійсно повинні переконатися, що зв'язку немає ", - додала вона.

За словами Рожкової у НБУ, немає сумнівів в причинах зацікавленості російського бізнесмена Саїда Гуцерієва в покупці української "дочки" Ощадбанку Росії.

"Питання наявності якоїсь політичної зв'язку між ним і урядом РФ ми зараз намагаємося досліджувати", - уточнила вона.

Вона додала, що Національний банк теж опинився в непростій ситуації.

"З одного боку, ми хочемо зберегти стабільність ринку. З іншого боку, ми розуміємо, що ці банки повинні змінити акціонера, інакше вони не зможуть розвиватися. І ці акціонери повинні бути такими, щоб ми точно розуміли, що немає ніяких репутаційних ризиків, і вони не пов'язані з державою-агресором. Тому ми так довго перевіряємо документи ", - сказала Рожкова.

Як повідомляв Соцпортал, Кабмін скасував підвищення ціни на газ.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости