У NASA повідомили, що знайшли на Місяці лід

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У NASA повідомили, що знайшли на Місяці лід
18:23, 21.08.18
Depo.ua

Вчені змогли остаточно довести наявність водяного льоду на поверхні Місяця, він був виявлений на найтемніших і холодних її ділянках

Велика частина льоду знаходиться в тіні кратерів поруч з полюсами, де температура не піднімається вище -250 градусів за Фаренгейтом (-156,5 градуса за Цельсієм). Сонячне світло ніколи не надходить в ці частини поверхні через невеликий нахил осі обертання Місяця.

Команду вчених очолював Шуай Лі, який працює в Гавайському і Браунівському університетах, в неї також увійшов Річард Елфік з дослідницького центру Еймса в Силіконовій долині Каліфорнії. Вчені використовували Місячний мінеральний картограф M3 (Moon Mineralogy Mapper), що належить NASA, який допоміг їм довести, що на поверхні Місяця був виявлений водяний лід, пояснюється в повідомленні, - повідомляє Depo.ua з посиланнна американське космічне агентство.

Відзначається, що прилад M3 встановлений на супутнику "Чандраян-1", запущеному індійською організацією космічних досліджень (ISRO) в 2008 році. Його основною метою стало підтвердити наявність твердого льоду на поверхні Місяця. Він збирав дані про властиві льоду відбивальні властивості, а також міг безпосередньо визначити особливий спосіб, яким молекули льоду поглинали інфрачервоне випромінювання, що дозволяє розмежувати воду в рідкому або газоподібному стані і твердий лід.

У 2009 році NASA заявило, що в отриманих в ході місії "Аполлон" в 1970-х роках зразків місячної поверхні було виявлено присутність води. Тоді вчені підрахували, що в одній тонні поверхні Місяця може знаходитися до 946 мілілітрів води. Пізніше дослідники заявили про наявність свідчень, які вказують на місцеве походження води на Місяці.

Як повідомляв Соцпортал, вчені отримали один найміцніших матеріалів у світі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости