У Києві від менінгіту померла дворічна дитина

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві від менінгіту померла дворічна дитина
15:12, 01.11.17

31 жовтня в інфекційній лікарні Києва від менінгіту померла дворічна дитина. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродпоживслужби.

- 31.10.2017 року зареєстровано третій летальний випадок дитини 2-х років, попередній діагноз: «Менінгококова інфекція, менінгококцемія». Дитина відвідувала дитячий садок Печерського району. За медичною допомогою батьки звернулись 30.10.2017 року, діагноз «ГРВІ, інтестинальний синдром». Повторне звернення 30.10.2017 року за швидкою медичною допомогою до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. 30.жовтня 2017 року о 23:00 годині госпіталізована до КМДКІЛ, де о п’ятій годині ранку 31.10.17р. дитина померла, - сказано в повідомленні.

За даними служби, в поточному році спостерігається епідемічне неблагополуччя захворювання на менінгококову інфекцію . Зареєстровано 27 випадків серед дітей до 17 років. Всі хворі мали генералізовану форму, 2 з яких закінчилося летально (дитина 3 місяців та 4 років), даний випадок став третім. За 9 місяців минулого року зареєстрований лише 1 летальний випадок дитини 4 років.

Наразі санепідемслужба розпочала проведення необхідних протиепідемічних заходів в дитячому навчальному закладі, який відвідувала померла дитина, а також, за місцем її проживання. Організовано огляд ЛОР лікарем та бактеріологічно обстежено дітей, персоналу та всіх контактних осіб за місцем проживання померлої дитини. Всі діти, які 31 жовтня року були відсутніми у садочку, направлені у поліклініку за місцем проживання для медичного нагляду та бактеріологічного обстеження на наявність збудника менінгококової інфекції.

Менінгіт - це запальний процес, що протікає в оболонках спинного і головного мозку. При своєчасному лікуванні захворювання повністю виліковне. Однак якщо запустити процес і звернутися до лікаря пізно , можливий летальний випадок. Захворювання вражає весь віковий склад планети, однак найчастіше піддаються цьому захворюванню маленькі діти і чоловіки. Поширення менінгіту по країнах відрізняється один від одного. Так в деяких Африканських країнах частота народження цього захворювання в деякі роки вище в 30-60 разів, ніж в інших державах. Причинами менінгіту найчастіше є ряд вірусів та бактерій, від яких дітям можна зробити вакцинацію. Це вакцина проти гемофільної палички типу B, менінгококова вакцина, потрійна вакцина проти кору, багряниці та епідемічного паротиту, вакцина проти вітряної віспи. Всі перераховані вакцини допомагають запобігти не тільки менінгіту, а й інші, не менш небезпечні інфекційні захворювання. Кожна така щеплення від менінгіту, зазвичай, проводиться дітям в дошкільному або шкільному віці.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости