У Києві дискутуватимуть про альтернативні моделі економіки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Києві дискутуватимуть про альтернативні моделі економіки
23:49, 23.05.17
Соціальний рух

У середу, 24 травня, о 19:00 в столичному Центрі візуальної культури на вулиці Глибочицькій, 44 відбудеться презентація книги "Майбутнє без капіталізму: сучасна криза й альтернативи ринковій економіці”, яка щойно вийшла з друку.

Організатором заходу виступає Центр соціальних і трудових досліджень.

Автори книги роблять невтішні висновки, піддаючи критичному аналізу функціонування сучасної економічної системи на предмет її відповідності задачам інноваційного оновлення виробництва та задоволення потреб користувачів. Натомість вони пропонують використовувати принципово інший критерій соціальної ефективності виробництва: економію суспільно необхідної праці та природних ресурсів за умов дотримання стандартів якості продукції. Досліджується емансипативний потенціал освіти та автоматизації праці як передумов становлення економіки, яка працюватиме на задоволення істинних потреб більшості, а не слугуватиме черговому витку накопичення вартості і черговій кризі.

Книгу презентуватимуть її автори – Захар Попович, кандидат економічних наук, Олександр Антонюк, економіст, PhD в Оксфордському університеті, Оксана Дутчак, соціологиня, аспірантка факультету соціології і права Київського Політехнічного інституту, та редактор – Олександр Кравчук, кандидат економічних наук.

Після презентації відбудеться дискусія.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости