Парламент не може чи не хоче боротися з рейдерством

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Парламент не може чи не хоче боротися з рейдерством
13:03, 06.06.18
Вадим Івченко

У той час, коли в Україні процвітає рейдерство, Верховна Рада ніяк не може розглянути важливий законопроект щодо протидії рейдерству (№8121).

Про це з трибуни парламенту сказав народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

- Найбільш цинічний вид рейдерства — це коли без пояснень і законних прав з поля або з елеватора відбираються врожаї, коли перереєстровують договори, пересіюють поля, – зауважив він.

Водночас, за словами політика, Верховна Рада ніяк не може зібрати політичну волю і розглянути законопроект щодо протидії рейдерству.

Як наголосив Вадим Івченко, найбільш ганебним є те, що в рейдерстві замішані народні депутати.

- Учора до парламенту приїжджали фермери з Подільського району Одеської області. Вони звертались до депутатів та засобів масової інформації з проханням про допомогу. І висунули звинувачення у кришуванні рейдерства в області одному із заступників президентської фракції – Олексію Гонтаренко, – зазначив народний депутат.

Представник «Батьківщини» закликав депутатів різних фракцій та коаліцій парламенту, особливо тих, які дотичні до аграрного сектору, засудити причетного до рейдерських захоплень Олексія Гончаренка.

- Звертаюсь до всіх. Це не повинно відбуватись! Звертаюсь до аграріїв пропрезидентської фракції з проханням засудити такі дії. Закликаю всіх разом включатись та допомагати фермерам. «Батьківщина» вже долучилась до захисту фермерів, – підсумував Вадим Івченко.

Раніше, як передавав Соцпортал, для боротьби з аграрним рейдерством створять спеціальні штаби.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости