Без запровадження «нульової» декларації механізм е-декларування недієвий, - експерт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Без запровадження «нульової» декларації механізм е-декларування недієвий, - експерт
21:30, 25.07.17
Соцпортал

Систему е-декларування необхідно доповнити «нульовою» декларацію, що має стати точкою відліку. Про це в ефірі програми Політклуб Віталія Портникова сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв.

«Допоки ми не ухвалимо «нульову» декларацію, цей механізм е-декларацій не працюватиме. До 1998 року неможливо перевірити доходи людини та сплачені нею податки і діє презумпція платника податку», – сказав він.

Сергій Алєксєєв пояснив, що якщо хтось скаже, що 1996 року заробив 100 млн грн і заплатив податки,то в податкових органів немає такої інформації і спрацює презумпція платника податку. За його словами, якщо е-декларацію заповнить пересічний громадянин, який все життя жив в нашій країні і заробляв так само, які і більшість громадян, він також не пояснить походження статків.

«В цьому винні не люди, а система,в якій вони були. А що ми зараз зробили: ми виокремили групу людей і зобов’язали заповнювати е-декларації, щоб потім відповідати за це, хоча більшість навіть і не знає, як свої заощадження заробляли батьки. Треба демонтувати цю систему і запровадити на рівні з е-декрараціями «нульову» декларацію, визначивши точку відліку», – вважає народний депутат.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости