Журналісти вийшли з порожнім плакатом на акцію проти цензури

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Журналісти вийшли з порожнім плакатом на акцію проти цензури
13:27, 28.01.20

28 січня у Києві біля НСК Олімпійський, в одному з приміщень якого проходило обговорення «Закону про дезінформацію», зібрались журналісти та активісти.

На їх думку, пропонований Міністерством культури, молоді та спорту законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації», дозволить обмежити свободу слова в Україні.

Учасники акції тримали порожній плакат як символ цензури та вигукували гасла «Ні закону про цензуру» і «Наша пісня гарна, нова – наступ на свободу слова», повідомляють активісти ГО «Соціальний рух».

Раніше «Громадське» зробило розбір небезпек законопроекту. На сайті Інституту масової інформації створено заяву проти законопроекту. Проти законопроекту також виступає Незалежна Медіа-Профспілка України. А низка журналістів отримали відмову в акредитацію на сьогоднішнє обговорення законопроекту.

Сьогодні журналістам перешкоджають ультраправі, корумповані чиновники та олігархи, здійснюючи тиск. На додачу до цього влада робить так, щоб будь-яке критичне висловлювання стало приводом для переслідування.Від закону постраждають і споживачі інформації, і журналісти. А найбільше під загрозою опиняться автори журналістських розслідувань і автори публікацій, не згодних з владою. «Законним» буде лише мовчання або «копі-паст» урядових прес-релізів, – відзначив юрист ГО «Соціальний рух» Віталій Дудін.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости