В Україні поміняли норми харчування для дорослих і дітей

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні поміняли норми харчування для дорослих і дітей
20:30, 08.12.17
Сегодня

В четвер, 7 грудня, набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я, який стверджує добові норми фізіологічних потреб населення в білках і жирах, вуглеводах та енергії. Норми харчування не переглядалися з грудня 1999 року.

Головна відмінність між новими і старими нормами полягає в скороченні калорійності харчування для дітей від 3 до 17 років, а для дорослих калорійність зберегли, але додали в раціон білки і жири та зменшили вагу вуглеводів.

В цілому, калорійність їжі для дітей і підлітків скоротилася на 10-15%.

У дорослих при тій же калорійності знизили норму вуглеводів і збільшили частку білків і жирів. Зокрема, в раціоні чоловіка віком від 30 до 39 років, який не займається важкою фізичною працею, стало 147 г білка в добу, в тому числі 100 г білка тваринного походження і 47 р — рослинного походження. Дана норма на 12 г більше попередніх стандартів. Також додано 15 г жирів (до 103 м) та скорочено кількість вуглеводів майже на 50 м (до 456 м).

У міністерстві пояснюють, що нові норми є більш збалансованими і корисними для здоров'я. Щодо дітей, колишні розрахунки були завищеними, і приводили до надмірної ваги дітей, насамперед за рахунок вуглеводів. Також підліткам додали більше білків для того, щоб вони могли краще рости і нарощувати м'язову масу.

Як повідомляв Соцпортал, у шпиталі для бійців АТО жаліються на погане харчування.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости