Укрзалізниця підняла тарифи на вантажні перевезення

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Укрзалізниця підняла тарифи на вантажні перевезення
16:54, 30.03.19
прес-служба Укрзалізниці

Тарифи на вантажні перевезення в Україні зросли майже на 15%. Також в Укрзалізниці пообіцяли до 1 липня цього року розробити нову концепцію тарифоутворення.

Про це Соцпортал повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Індексація з 30 березня тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2% – це перший етап на шляху до запровадження постійно діючої моделі автоматичної індексації тарифів на індекс цін виробників промислової продукції. Нова концепція тарифоутворення на залізничному транспорті має бути розроблена Укрзалізницею спільно з учасниками ринку до 1-го липня 2019 року. Про це розповів директор з економіки і фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.

За словами Андрія Рязанцева, тариф на вантажні перевезення відсьогодні проіндексовано на рівень індексу цін виробників промислової продукції вперше в історії, що справедливо по відношенню як до Укрзалізниці, так і до вантажовідправників. Укрзалізниця вже відкрила спеціальний інвестиційний рахунок, на якому акумулюватимуться кошти від індексації тарифів, що дозволить компанії ефективніше співпрацювати з ринком у питаннях використання отриманих фінансових ресурсів.

Наступним кроком на шляху вдосконалення тарифної політики Укрзалізниці має стати запровадження автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

- Найголовнішим є те, що сьогодні вже не стоїть питання про доцільність введення автоматичної індексації тарифів. Залишається лише вирішити, в які терміни це буде зроблено, оскільки загальна система тарифоутворення, як обговорювалось на нараді в Державній регуляторній службі України, буде розроблена Укрзалізницею спільно з учасниками ринку та державними органами до 1 липня 2019 року і має усунути всі недосконалості існуючої системи як то розрив у вартості перевезення вантажів , порожнього пробігу та доповнена необхідними елементами автоматичної індексації, - повідомив Андрій Рязанцев.

Він також додав, що зі свого боку Укрзалізниця вже запропонувала учасникам ринку регулярну індексацію, що відбуватиметься щоквартально за фактичними змінами індексу цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости