Українці все частіше віддають перевагу імпортним винам

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Українці все частіше віддають перевагу імпортним винам
16:17, 07.04.19
Agravery

Минулого року саме вина зайняли найбільший сегмент у загальному обсягу поставок алкогольних напоїв в Україну.

Про це повідомляє Agravery з посиланням на UBR, передає Соцпортал.

У 2019 році імпорт алкоголю в Україні збільшиться на 8-10%. Основу такої динаміки закладуть поставки недорогих іноземних вин. Але в категорії люксових і преміальних брендів імпорт буде збільшуватися не так значно – всього на 2-3%

Минулого року серед українців найпопулярнішими виявилися завезені вина (25%) і віскі (20%). Далі йдуть ігристі вина і шампанське (по 15%), бренді та коньяки (близько 12%), ром (10%).

При цьому найбільшою популярністю серед українців користуються італійські, французькі, іспанські, чилійські й німецькі вина. Експерти пояснюють цей феномен насамперед ціновим фактором.

- Зростання імпорту вин не викликає подиву: українська продукція з кожним роком дорожчає, стаючи дедалі менш конкурентною по відношенню до завезеної. Вина найбільш дешевих сегментів в Європі можна купити дійсно за порівняно низькою ціною. Український напій коштує не так дешево, перевищуючи іноді вартість, наприклад, італійських вин, – пояснив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Більш того, як зазначає експерт, зростання імпорту вин обумовлене ще і чинником культури споживання алкоголю: у всьому світі поступово переходять на все більш слабкі напої. І українці, які все частіше виїжджають за кордон, долучаються до загального тренду.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости