У четвер НАСА зробить заяву щодо планет, які придатні для життя

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У четвер НАСА зробить заяву щодо планет, які придатні для життя
19:55, 11.12.17
The Independent

НАСА проведе прес-конференцію після того, як його орбітальний телескоп Кеплер зробив важливе відкриття.

Космічний телескоп Кеплера призначений для пошуку інших планет, що можуть підтримувати життя. Останнє його відкриття спонукало до того, що НАСА скликає прес-конференцію, – інформує видання The Independent.

Мало що відомо про оголошення, яке у четвер збирається зробити Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору. Проте, майже напевно це стосується екзопланет – космічних тіл, розміром з Землю, що обертаються навколо своєї власної зірки, та на яких може існувати інопланетне життя.

Космічне агентство повідомило, що це відкриття було зроблено за допомогою штучного інтелекту Google, що використовується для аналізу даних, переданих телескопом. НАСА сподівається, що машинне навчання, як яке забезпечує технічний гігант, зможе швидко відібрати можливі планети і, швидше за все, знайде ті, де є життя.

НАСА заявило, що четверо осіб, інженери та вчені, візьмуть участь у прес-конференції. Серед них і Пол Герц, який очолює відділ астрофізики НАСА, старший інженер з програмного забезпечення Google, та двоє вчених.

Телескоп Кеплера був запущений у 2009 році, коли вчені не знали, скільки існує екзопланет. Виявилося, що вони досить поширені, а це свідчить про те, що кожна зірка може мати свою планету.

Телескоп завершив основну частину місії у 2012 році, проте продовжив свої дослідження. У 2014 році він розпочав місію під назвою K2, що шукає більше екзопланет та вивчає інші космічні явища.

Вченим важко проаналізувати величезну кількість даних, що надходять з телескопа, та знайти планети, здатні підтримувати життя. Використання штучного інтелекту покликане допомогти у цьому, дозволяючи комп’ютерам виконати певну частину роботи.

Як повідомляв Соцпортал, вчені знайшли найдальшу планету Сонячної системи.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости