У Apple-користувачів шахраї викрадають дані банківських карток

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У Apple-користувачів шахраї викрадають дані банківських карток
10:16, 18.07.17

Шахраї збирають дані банківських карт і іншу особисту інформацію, розсилаючи листи про неіснуючу покупку в iTunes Store.

Про це повідомляє міжнародна компанія з виробництва антивірусного програмного забезпечення ESET.

Зазначається, що потенційна жертва отримує лист, в якому повідомляється, що Apple ID використовувався на невідомому пристрої для покупки альбому співачки Ріанни.

Користувачеві пропонують ігнорувати повідомлення, підтвердивши тим самим покупку, або скасувати транзакцію, перейшовши за посиланням.

Якщо користувач не зверне увагу на граматичні помилки в листі і той факт, що адреса відправника не має відношення до Apple, він може повірити шахраям і перейти на фішинговий сайт. Там користувачеві пропонується ввести Apple ID і пароль, далі — заповнити анкету «для підтвердження особи». Шахраї запитують ім'я, прізвище, поштову адресу, телефон, дату народження і, звичайно, дані банківських карт. «Приймаються» карти всіх поширених платіжних систем, включаючи Visa, MasterCard, American Express та ін.

Після введення даних на сторінці з’явиться повідомлення про те, що обліковий запис успішно пройшов перевірку. Користувач буде перенаправлений на головну сторінку цього iTunes Store, а його персональні дані опиняться у зловмисників.

ESET рекомендує ігнорувати спам-розсилки і використовувати комплексні антивірусні продукти з функціями антиспаму і антифішингу.

Як повідомляв Соцпортал, вперше опубліковано якісне зображення нового смартфона Nokia 8.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости