Тварини в офісі - не дуже поширене явище в Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Тварини в офісі - не дуже поширене явище в Україні
23:15, 02.04.18
hh.ua

Собаки, коти, рибки, папуги і багато інших тварин часто радують своїх господарів удома. А в деяких компаніях, що підтримують філософію pet-friendly, домашні вихованці радують співробітників і у робочий час. А американські вчені говорять, що наявність тварин в офісі сприяє зниженню стресу.

HeadHunter Україна запитав, наскільки поширене в українських офісах дружнє ставлення до домашніх тварин і присутність яких вихованців у них допустимо.

Результати опитування показали, що позиції щодо pet-friendly office розділилися майже рівномірно.

Позитивне ставлення – у 34% опитаних, нейтральне – у 35%. Негативно до присутності домашніх тварин в офісах ставляться 31% респондентів.

Ті ж, хто висловив нейтральну або позитивну позицію, зазначають, що найбільш доречною в офісах є присутність рибок. Цей варіант вибрали 89% респондентів. Припустимою, на думку опитаних, є присутність котів та папуг в офісах. Так вважають по 58% і 49% відповідно. Трохи більше третини респондентів серед допустимих варіантів відзначили гризунів, рептилій і собак. А ось більш екзотичний варіант – павуків у ролі вихованців в офісі обрали 18% опитаних. Серед інших варіантів відзначали, що раді будь-яким тваринам в офісах, аби вони не заважали роботі.

При цьому в одних офісах керівництво дозволяє співробітникам брати своїх домашніх тварин на роботу, а в інших – навіть заводять спільного улюбленця. Серед опитаних, 4% зазначили, що їхній роботодавець дозволяє приводити своїх домашніх тварин в офіс. Причому більшості дозволяється приходити з тваринами хоч щодня, а у деяких стоять обмеження – від кількох разів протягом тижня до не більше, ніж один раз на півроку.

Спільний улюбленець під опікою в офісі є у 13% опитаних. В основному це – коти, але також в офісах заводять рибок, собак, папуг, черепах, равликів і шиншил.

Pet-friendly офіси – не дуже поширене явище в Україні.

Проте в деяких офісах присутність домашніх тварин вітається. Хтось приводить своїх вихованців, а в деяких компаніях навіть заводять улюбленців, за якими доглядають всі охочі співробітники.

Читайте также наш телеграм-канал Хорошо вам, чертям! Живете в Киеве...

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости