Tesla запустила найбільшу батарею у світі

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Tesla запустила найбільшу батарею у світі
17:56, 03.12.17
Sydney Morning Herald

1 грудня представники Tesla офіційно запустили найбільшу в світі літій-іонну батарею ємністю 100 мегават-годин.

Батарея вже підключена до енергетичної мережі Австралії, повідомляє Sydney Morning Herald.

Прем'єр Південної Австралії Джей Уетерілл разом з представниками компанії-розробника офіційно запустив найбільший в світі літій-іонний акумулятор. Така батарея здатна забезпечити живлення 30000 будинків, а її швидке розгортання пов'язано із заявою засновника Tesla Ілона Маска, який зобов'язався завершити будівництво протягом 100 днів або зробити це безкоштовно.

-Штат Південна Австралія наразі лідирує в сфері управління енергією з поновлюваних джерел, яка буде доставлятися в будинки і офіси за графіком 24/7, - сказав Джей Уетерілл.

Батарея розташована в Джеймстауні, за 200 км на північ від найбільшого міста Південної Австралії Аделаїди. Батарея підключена до вітряної електростанції, яку побудували фахівці французької компанії Neoen.

-Ми бачимо, що великі міжнародні компанії, такі як Tesla і Solar Reserve, інвестують в Південну Австралію, тому що ми маємо поновлювані джерела енергії світового класу. Технологічний фонд поновлюваних джерел необхідний для того, щоб ми могли управляти новими проектами та перетворенням Південної Австралії в глобальний центр для зберігання відновлюваної енергії, - сказав міністр енергетики Південної Австралії Том Каутзантоніс.

Батарея складається з окремих блоків Tesla Powerpack, кожен з них містить 16 літій-іонних акумуляторних зборок з індивідуальними DC-DC-перетворювачами та контролерами. Ємність одного блоку становить 210 кіловат-годин. Глибина одного блоку - 1,3 метра, ширина - 0,8 метра, а висота - 1,6 метра.

Як повідомляв Соцпортал, в Австралії створили сонячні батареї з рекордною енергоефективністю.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости