Саакашвілі звинуватив Порошенка й Іванішвілі у змові проти нього

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Саакашвілі звинуватив Порошенка й Іванішвілі у змові проти нього
23:24, 03.12.17
Інтерфакс Україна

Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА, глава партії Рух нових сил Міхеїл Саакашвілі заявив, що колишній грузинський прем'єр-міністр, бізнесмен Бідзіна Іванішвілі і президент України Петро Порошенко разом шантажують його погрозами екстрадиції до Грузії.

-Зараз Іванішвілі і Порошенко домовилися, що наступного тижня в прискореному порядку мені буде винесено вирок за фальшивими звинуваченнями, - заявив Саакашвілі в неділю грузинській телекомпанії Руставі-2 під час участі в організованій його партією в Києві ході під назвою Марш за імпічмент.

На його думку, його хочуть шантажувати екстрадицією, запропонувавши відправитися замість Грузії в Голландію або Польщу.

При цьому він підкреслив, що якщо таке питання постане, то він не боїться і готовий повернутися в Грузію.

-Чи граєте в ці ігри? Погано закінчите. Я приїду до Грузії. Я не поїду до Голландії, не поїду в Європу, як вони хочуть. Це їх спільна гра. Я хочу сказати, якщо вже так ставите питання, якщо вже олігархи домовилися, раз вже в Грузії виносять вирок і зараз хочуть на підставі цього вироку мене шантажувати загрозою відправки в Грузію, я сказав, що приїду в Грузію. Нехай готуються наші прихильники в Грузії до того, що я приїду, коли вони приймуть це рішення, - заявив Саакашвілі.

Саакашвілі позбавили українського громадянства за те, що він нібито приховав інформацію, що перебуває в розшуку в Грузії.

На батьківщині йому пред'явлено цілу низку звинувачень у гучних справах. У тому числі і у справі про насильницький розгін протестної акції в центрі Тбілісі в листопаді 2007 року, побиття в 2005 році депутата Валерія Гелашвілі, зловживанні службовими повноваженнями в зв'язку з резонансною справою про вбивство Сандро Гиргвліані в 2006 році, а також у розтраті державних коштів.

Як повідомляв Соцпортал, Саакашвілі розкритикував Порошенка за його промову.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости