Росія провела выйськові навчання у Придністров'ї

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Росія провела выйськові навчання у Придністров'ї
20:40, 16.08.18
Прес-служба моніторнигової місії ОБСЄ

Прес-служба молдовського представництва Спеціальної моніторнигової місії ОБСЄ повідомила, що 14 і 15 серпня Оперативна група російських військ у придністровському регіоні Республіки Молдова провела несанкціоновані військові навчання, які включали форсування річки Дністер у Зоні Безпеки.

Відповідно до свого мандату ОБСЄ направила своїх спостерігачів у відповідну частину Зони Безпеки, але їм заборонили провести повний моніторинг навчань.

- Відповідно до Принципів співпраці між Місією ОБСЄ та Об’єднаною контрольною комісією (ОКК) в Зоні Безпеки від 2004 року, Місія передала встановленими каналами всім делегаціям ОКК результати своїх спостережень, – йдеться у заяві.

У СММ ОБСЄ додали, що відповідно до Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в придністровському регіоні Республіки Молдова від 21 липня 1992 року, проведення військових навчань у Зоні Безпеки вимагає дозволу ОКК, що в даному конкретному випадку не було зроблено.

Також повідомляється, що кількома тижнями раніше співробітники Об’єднаної контрольної комісії і місії ОБСЄ в Молдові зафіксували незаконне переміщення в Зоні безпеки російської військової техніки, що також заборонено згаданою Угодою від 1992 року.

Нагадаємо, ціни на газ та електроенергію в Україні та країнах ЄС порівнювати не можна.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости