Робітники АрселорМіттал вибороли значне підвищення зарплат

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Робітники АрселорМіттал вибороли значне підвищення зарплат
11:13, 19.05.17
Соціальний рух

Криворізьке металургічне підприємство АрселорМіттал після серії протесті в робітників погодилось виконати вимоги про підвищення зарплати.

Так, підвищення нараховуватиметься з 1 травня в діапазоні від 25 до 70% . Тепер робітники, які раніше отримували менше 5 тисяч гривень, матимуть підвищення на 60-70%; при рівні зарплати від 5 до 6 тисяч гривень – 40%; 6-7 тисяч гривень – 35%; 7-8 тисяч гривень – 30%; 8-9 тисяч гривень – 25%. Співробітникам адміністрації підвищення не передбачено.

Однак, як повідомляють активісти Соціального руху, на Криворізькому залізорудному комбінаті, з якого і почались протести, та на Evraz Суха Балка, де протистояння були особливо жорсткими і виробництво зупинено, прогресу в перемовинах немає.

Як відомо, з початку травня тривають акції шахтарів та металургів з вимогою підвищити зарплати до еквівалента 2012 в $1000. За словами економіста Захара Поповича, для підвищення зарплат, наприклад, вдвічі, вистачить всього третини прибутків галузі, виведених в офшори. Більш того, і озвучена тисяча є більш ніж “підйомною” для наших олігархів, а в перспективі і корисною для економіки всієї країни.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости