Професор зганьбився через дискримінацію жінок у своїй роботі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Професор зганьбився через дискримінацію жінок у своїй роботі
20:40, 13.06.18

Професор Львівського національного медичного університету, завідувач кафедри психіатрії, психології та сексології Білобривка Ростислав Іванович викликав гнів користувачів соцмереж через оприлюднені тези його наукової доповіді для міжнародної конференції "Свідомість, мозок, мова".

По суті вони є набором сексиських штампів, які до науки не мають жодного відношення. Так, професор порівнює жінок з кішками, стверджує, що їм не властиво бути відкривачами та винахідниками, виділяє "жіночий" та "чоловічий" тип мозку і так далі:

"Жінка нічого не відкриває, відкриває завжди тільки чоловік. Жінка завжди чекає, коли її відкриють, адже вона ж є сама таємниця, то як може таємниця відкривати таємницю. Чоловічий мозок, його псюхе як і його фізологія заточені на проникнення, чи на відкриття, яке і є проникнення. Саме ця особливість психіки та фізіології становить суттєву і визначальну різницю між психічним укладом життя жінки і чоловіка."

"Тому жінки більш конформні, вони свято дотримуються приписів, законів, правил, які засвоїли в житті." "Чоловік прощає і забуває, жінка прощає, але не забуває. Це якість ріднить жінок з кішками."

"Жінку важко, або й неможливо переконати, але нею можна заволодіти, тоді як чоловіком важко заволодіти, або й неможливо, але його можна переконати".

Ось такі наукові тези завкафедри психіатрії провідного медвишу країни. В будь-якому західному університеті такого професора було б з ганьбою звільнено на наступний день, а конференцію, яка допустила публікацію псевдонаукових тез, ліквідовано. Найбільше дратує те, що з досвіду останніх років ми знаємо - нічого проХфесору за це не буде. Як і купа інших українських псевдонауковців і псевдоосвітян, схоплених за руку, він і далі буде викладати цю пекельну маячню в університеті, і далі буде науковим керівником кандидатів і докторів наук, і далі буде входити в різноманітні вчені ради і експертні групи. Знищуючи повагу до української освіти і перетворюючи її на пародію - за гроші платників податків, тобто нас з вами, - пише Іван Примаченко.

Висловлювання професора також прокоментувала екс-заступниця міністра освіти Інна Совсун.

Пару тижнів тому брала участь у дискусії з представниками медичних університетів у Тернополі. Кілька разів звучала теза про те, що треба конче піднімати імідж української (медичної) вищої освіти, що не можна говорити лишень про погане…Тепер от думаю: чи буде офіційна позиція хоч одного медичного чи іншого університету, про ненауковість наведених тез? Про те, що вони – інші, що засуджують і не підтримують такі підходи? Чи виправити імідж вищої освіти – це робота для президента чи міністра? Чи може зрештою треба визначитись, де ви і за кого?, -зазначає вона.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости