Першого травня в Україні вимагали підвищення зарплат

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Першого травня в Україні вимагали підвищення зарплат
22:25, 02.05.19

Першого травня в Кривому Розі декілька сотень робітників місцевих підприємств пройшли маршем. Акції також відбулись у Києві та Львові.

Фото: Серій Барабашук

Трударі та активісти Кривого Рогу вимагали підвищення зарплат до 1000 євро для робітників та робітниць та гідних умов праці. Вони наголошували, що власники залізорудних підприємств виводять значну частину прибутку в офшори. Тож і робітники, і український бюджет щорічно втрачають мільярди. Раніше "Соціальний рух" писав про те, що за останні 4 місяці ціни на залізну руду підскочили на 50%. Однак на зарплатах це досі не позначилось.

Тож Першого травня учасники мітингу скандували: "Не працюй за копійки, а вступай у профспілки", "Євро тищу, можна вище", "Хай оплачує еліта медицину і освіту", "Бунтуй, кохай, права не віддавай", "Мир, труд, май, тысячу евро отдавай".

Фото: Соціальний рух

У ході виступів активісти наголосили на відсутності будь-якого політичного представництва робітничого класу, що створює ризик звуження прав трудящих, використання офшорів та розграбування загальнонародного майна.

Після маршу на учасників заходу чекала маївка у парку зі смачними стравами, виступами лекторів та піснями.

У той же час у Києві пройшов Жіночий першотравень. На ньому активістки вимагали рівної оплати праці та недопущення домагань.

Фото: Політична критика

А також акція профспілок, де, зокрема, вчителі вимагали збільшення зарплат та бюджетних видатків на освіту як мінімум на рівні 7% ВВП.

Фото: Олександр Яцунь

А у Львові вивісили банер проти експлуатації працівників сфери послуг.

Фото: Соціальний рух

Новини про соціальні видатки читайте у розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости