Перед відкриттям ринку землі варто створити законодавчу базу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Перед відкриттям ринку землі варто створити законодавчу базу
11:08, 13.12.17
kyiv.ba.org.ua

Голова фракції «ВО «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко наполягає на тому, що мораторій на продаж землі, якого добилася «Батьківщина» у ВР, необхідний, адже перед відкриттям ринку землі слід створити законодавчу основу. Наразі законодавча база слабка, фактично її немає.

Про це Володимир Бондаренко повідомив під час прес-конференції в інформагенції Голос.ЮА.

- Батьківщина» повсякчас ставила питання про те, що треба підготуватись до проведення реформи щодо відкриття ринку землі, до якої сьогодні ніхто не готується. Для повноцінного проходження реформи потрібно зробити облік земель сільськогосподарського призначення, тобто – правильну кадастрову карту, провести інвентаризацію земель. Також слід організувати земельні банки, куди можна закласти земельну ділянку, отримати нормальну підтримку чи взяти кредит. А зараз немає таких банків, – сказав Володимир Бондаренко.

За його словами, продаж землі є найважливішою проблемою для майбутнього України, і потрібно подбати про розвиток фермерства як магістрального шляху розвитку сільського господарства і єдиний шлях для відродження українського села, натомість в Україні існують величезні латифундії, господарями яких є Порошенко, Костюк, Веревський та інші.

Нагадаємо, завдяки «Батьківщині» Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Свої голоси за законопроект аграрного комітету № 7350, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на рік, віддали 236 депутатів Верховної Ради України. Парламентська фракція партії «Батьківщина» одностайно підтримала цей законопроект.

Це голосування відбулося завдяки наполегливій праці як депутатів «Батьківщини», так і фермерів, приватних землевласників, представників аграрних профспілок та всіх небайдужих до долі своєї країни громадянами.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости