Мін'юст США подав позов проти Сноудена через його мемуари

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Мін'юст США подав позов проти Сноудена через його мемуари
22:20, 18.09.19
NBC

Влада США подала позов проти екс-співробітника Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США і Агентства національної безпеки (АНБ) Едварда Сноудена

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на прес-службу американського Мін'юсту.

Відомство стверджує, що мемуари Сноудена Permanent Record ( «Особиста справа») порушують домовленості про нерозголошення, які підписував колишній співробітник спецслужб.

«Едвард Сноуден порушив зобов'язання перед Сполученими Штатами, які він взяв на себе, коли підписав угоду в рамках роботи в ЦРУ і в якості співробітника АНБ», - наводяться в повідомленні слова помічника генерального прокурора Джоді Ханта.

Позов поданий до суду Східного округу штату Вірджинія. При цьому в Мін'юсті США відзначили, що не зупинятимуть поширення книги.

Викриття Сноудена в 2013 р викликали дипломатичний скандал, коли з'ясувалося, що АНБ США прослуховувало телефонні розмови 35 глав різних держав, в тому числі канцлера Німеччини Ангели Меркель. У США йому пред'явили звинувачення в шпигунстві і викраденні держвласності. В результаті Сноуден втік до Росії, де отримав тимчасовий притулок. У 2014 р термін притулку був продовжений на три роки. Сноудену також був видано посвідку на проживання.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости