Меркель натякнула на свої плани після закінчення політичної кар'єри

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Меркель натякнула на свої плани після закінчення політичної кар'єри
13:00, 01.09.19
Reuters

Канцлер - фізик за освітою - після 2021 року, коли закінчується термін її повноважень, має намір повернутися до роботи в Академії наук

Канцлер ФРН Ангела Меркель під час свого виступу в Лейпцігській вищій школі менеджменту (HHL) дала зрозуміти, що збирається повернутися на роботу в Академію наук. Заяви пролунали по час церемонії, на якій HHL присвоїв Меркель - фізику за освітою - почесний науковий ступінь.

«Всі університети, що дали мені почесний докторський ступінь, в будь-якому випадку почують про мене, коли я перестану бути канцлером», - наводить слова Меркель Reuters.
«Я повернусь і залишуся», - сказала Меркель.

Меркель закінчила фізичний факультет Лейпцігського університету імені Карла Маркса, працювала в Центральному інституті фізичної хімії при Академії наук НДР в 1978-1989 роки. В інституті вона спочатку працювала у відділі теоретичної хімії. У 1986 році захистила дисертацію на тему «Дослідження механізму реакцій розпаду з простим розривом зв'язків і розрахунок їх швидкісних констант на підставі квантово-хімічного та статистичного методів». Отримавши ступінь доктора природничих наук, вона перейшла потім до відділу аналітичної хімії.

Термін повноваження Меркель на посаді канцлера Німеччини закінчується в 2021 році. Вона неодноразово заявляла, що не має наміру більше виставляти свою кандидатуру на цю посаду. У минулому році вона пішла з поста лідера своєї партії - Християнсько-демократичного союзу (ХДС).

У липні вона висловлювала надію, що після відходу з політики у неї почнеться «інше життя», яке вона хотіла б прожити так само добре. Чим саме вона планує зайнятися, Меркель тоді не уточнила.

Меркель обіймає посаду канцлера ФРН з 22 листопада 2005 року - четвертий термін поспіль.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости