КС: Богдан зі штабу Зеленського хотів позбутися люстрації

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. КС: Богдан зі штабу Зеленського хотів позбутися люстрації
08:08, 18.04.19
Дзеркало тижня

Команда журналістів "Схеми" виявила, що Андрій Богдан зі штабу "Зе" хотів позбутися люстрації. Він сам не зможе займати держпости, тому він буде лоббіювати припинення дії Закону "Про очищення влади".

Неформальний куратор штабу кандидата в президенти "Зе" та адвокат олігарха Коломойського Андрій Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону і не може працювати на державній службі.

При цьому 13 березня він таємно відвідував Конституційний суд, де, мав зустріч із головою суду Станіславом Шевчуком. Саме цей суд наразі вирішує долю закону "Про очищення влади" і може визнати люстрацію неконституційною. Наступне засідання призначене вже на 18 квітня.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" ( спільний проект Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший"), посилаючись на дані журналу відвідувань Конституційного суду.

Цей екс-посадовець не може займати ніяких державних посад до 2024 року по Закону України "Про очищення влади". Тому що займав посаду у корупціонера-втікача Януковича.

Все политические новости Украины читайте в разделе #Банкова на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости