Держава вкотре пообіцяла "повернутися обличчям" до села

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Держава вкотре пообіцяла "повернутися обличчям" до села
20:00, 17.08.18
kurkul.com

Президент України підписав проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» р. № 6490-д від 18.05.2018 р.

- Авторами законопроекту були народні депутати аграрного та податкового комітетів Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Асоціації тваринників України, - передає kurkul.com.

АТУ підтримала законопроект, починаючи з моменту його реєстрації в парламенті. Адже для фермерів, які працюють в тваринництві, цей закон дозволив би отримати додаткові механізми державної підтримки.

Згідно з прийнятим Законом, до фізичних осіб-підприємців, які організували фермерське господарство, в тому числі сімейне, буде застосована спрощена система оподаткування, обліку та звітності. Такі ФОП тепер є платниками єдиного податку четвертої групи, але за умови, що відповідають певним критеріям, серед яких:

  • здійснення діяльності виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону "Про фермерське господарство";
  • зайняття виключно вирощуванням, відгодовуванням сільськогосподарської продукції, збиранням, виловом, переробкою такої власновирощеної або відгодованої продукції та її продажем;
  • здійснення господарської діяльності (крім постачання) за місцем податкової адреси;
  • не використання праці найманих осіб;
  • членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени сім'ї цієї особи у визначенні частини другої статті 3 Сімейного кодексу України;
  • площа сільськогосподарських угідь у власності та/або користуванні, земель водного фонду у користуванні членів фермерського господарства становить не менш як 2 гектари, але не більш як 20 гектарів.

Новий Закон передбачає додаткову фінансову підтримку сімейних господарств, встановлюючи протягом 10 років пільговий порядок сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування для всіх членів господарства через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства.

Відтепер фермерське господарство зі статусом юридичної особи діє на підставі статуту, а господарство без статусу юридичної особи - на підставі договору (декларації) про створення фермерського господарства.

- Договір про створення сімейного фермерського господарства укладається фізичною особою спільно з членами її сім’ї в письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню за місцем розташування майна та земельних ділянок фермерського господарства. Декларація про створення сімейного фермерського господарства (у разі одноосібного ведення такого господарства) складається фізичною особою самостійно в письмовій формі, — йдеться у повідомленні.

В цілому законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу України, законів України «Про фермерське господарство», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», «Про державну підтримку сільського господарства України» і «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Ранее стало известно, во сколько обойдется инвесторам гигантская "умная ферма".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости