Пошук

Політика конфіденційності та захист персональних даних

Загальні положення

Інформаційне агентство «Socportal.info», яке зареєстровано і діє відповідно до вимог законодавства України (далі - «Socportal.info»), приймає на себе зобов'язання щодо захисту персональних даних усіх осіб, які відвідали цей новинний сайт (далі - «Сайт»), у зв'язку з чим прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві. У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення «Socportal.info» обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, мету використання таких персональних даних, взаємодія «Socportal.info» з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо одержання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та поводження з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у користувача щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем Сайту «Socportal.info» здійснює обробку даних користувача, а саме:

- файли cookie;

- ір-адреси;

- параметри та налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості щодо трафіку користувача не обробляються і не зберігаються. «Socportal.info» збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, переглядачі, а також про дати, часу, тривалості роботи в мережі Інтернет і знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

«Socportal.info» не збирає персональні дані користувачів.

Використання файлів cookie

Cookie - це текстовий файл або файли, які містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузера і зберігається на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, з допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп'ютері, поки користувач не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

Важливо:

• при повторному відвідуванні користувачем Сайту дані файлів cookie оновлюються;

• у більшості випадків веб-браузер за умовчанням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;

• відключення cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

«Socportal.info» піклується про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним. Для цього «Socportal.info» необхідно з допомогою файлів cookie проаналізувати поведінку, переваги та інтереси користувача. Такий аналіз допоможе «Socportal.info» поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сайту.

«Socportal.info» використовує такі категорії файлів cookie:

- суворо необхідні файли cookie - необхідні для пересування користувача з веб-сторінці, здійснення пошуку по Сайту, здійснення запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку до тієї ж сесії.

- експлуатаційні файли cookie - агрегує інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і так далі. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних і аналітичних завдань. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

- функціональні файли cookie використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь у интерактивах (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити приємніше враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам'ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

- цільові файли cookie використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо - та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри Сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медиаклиентов, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

- cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу вмісту на Сайті Socportal.info» користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли на пристрої користувача під час роботи на Сайті. Потрібно звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використанні можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Умови використання Google Analytics - http://www.google.com/analytics/terms/ru.html.

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичне приймання файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки у своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge - https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystateme...

Mozilla Firefox - https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cooki...

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=...

Opera - http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.htm...

Safari for macOS - https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; потрібно нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie; відключення cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту. Щоб звернутися в «Socportal.info» з приводу використання файлів cookie, надішліть нам повідомлення електронною поштою info@socportal.info. Інформація про користувачів, яка отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем Сайту на його сторінках можуть бути присутні коди інших інтернет-ресурсів третіх осіб, у результаті чого такі інтернет-ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

- системи банеропоказов (наприклад, DoubleClick for Publishers, та ін);

- соціальні плагіни мереж (наприклад, Youtube, Facebook, Twitter, );

- чат-боти (Sendpulse та ін).

Використання зазначених сервісів «Socportal.info» необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, «Socportal.info» не зберігає та не обробляє. Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти з свого облікового запису або профілю, очистити cookies (через свій браузер).

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. У «Socportal.info» серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим «Socportal.info» звертається до батьків із закликом розповісти своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретної мети і потреби у використанні Сайту.

Взаємодія «Socportal.info» з третіми особами щодо персональних даних

«Socportal.info» не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних, або у інших випадках, викладених у цій Політиці. «Socportal.info» розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом, у тому числі, особистих немайнових прав фізичної особи, тому вживає всі можливі заходи для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми «Socportal.info». На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв'язку з чим «Socportal.info» рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активності (трафіку) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувача, захищені у відповідності з законодавством.

Захист персональних даних

«Socportal.info» використовує загальноприйняті стандарти технологічної та операційної захисту інформації і персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни чи знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, «Socportal.info» не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, які виникають поза межами регулювання «Socportal.info». «Socportal.info» забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження. «Socportal.info надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних у відповідності з вимогами «Socportal.info». Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданого власнику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону. Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними, при умові зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізити документа, що посвідчує особу фізичної особи, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Права суб'єкта персональних даних

«Socportal.info» ставить користувача до відома про його права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збору, місце знаходження своїх персональних даних, мети їх обробки, місце знаходження або місце проживання (перебування) власника або розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніше ніж через тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред'являти вмотивовану вимогу власника персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для поновлення, доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та відкликання згоди на обробку персональних даних, які були надані Вами «Socportal.info» у відповідності з цією Політикою, або у разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, що обробляються «Socportal.info» будь ласка, звертайтеся до «Socportal.info»: електронною поштою на info@socportal.info

Зміна Політики

В цю Політику періодично і без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситися зміни і доповнення, в тому числі при зміні вимог законодавства. У разі внесення істотних змін в цю Політику «Socportal.info» буде розміщено повідомлення на Сайті і зазначений термін вступу змін в силу. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття у письмовій формі, це означає, що Ви згодні з відповідними змінами політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.