Вчені підрахували глибину Великої Червоної Плями на Юпітері

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені підрахували глибину Великої Червоної Плями на Юпітері
17:47, 14.12.17
Science Alert

Завдяки зонду Juno, стало відомо, що величезний антициклон, який називається Великою Червоною плямою, йде в атмосферу Юпітера на 350 кілометрів.

Відзначається, що з 1979 року, коли повз Юпітер пролітав зонд Voyager, антициклон зменшився, пише Science Alert.

Відкриття було зроблено за допомогою мікрохвильового радіометра MWR. З'ясувалося, що гігантський вихор проникає вглиб атмосфери майже на 350 кілометрів, з ростом глибини температура його зростає. Найяскравіші області Великої Червоної Плями відповідають порівняно теплому ядру урагану, яке оточують більш холодні зовнішні вихори. Перепад температур в його теплих і холодних точках перевищує кілька сотень градусів.

Висота цього урагану, як відзначають журналісти, порівнянна з орбітою Міжнародної космічної станції. При цьому ширина цього шторму становить майже півтора земних діаметра, тобто близько 16 тисяч кілометрів. При цьому ураган зменшується. У 1979 році його діаметр становив приблизно два діаметра Землі.

Крім того, зонд Juno виявив нову область випромінювання трохи вище атмосфери планети на екваторі. Високоенергетичні частки в цій області ще більш інтенсивні, ніж ті, які складають радіаційний пояс Юпітера. Раніше жоден з восьми космічних апаратів, які побували на орбіті планети, не помічали цю область.

Космічний зонд Juno прибув на орбіту навколо Юпітера влітку 2016 року і з тих пір зробив безліч оборотів з метою зробити знімки і зібрати дані Юпітера, його атмосфери і радіаційних поясів.

У вересні 2017 року НВ повідомляло, що американські дослідники отримали дані з зонда Juno, які пояснюють природу полярних сяйв Юпітера. Судячи з усього, полярні сяйва на полюсах Юпітера породжують не електрони, що розганяються, як це відбувається на Землі, а інший тип взаємодії заряджених частинок.

Як повідомляв Соцпортал, NASA відправить роботів шукати життя в океані супутника Юпітера.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости