У Будинку профспілок проходять слідчі дії

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Будинку профспілок проходять слідчі дії
23:01, 02.04.17
112.ua

Правоохоронці проводять слідчі дії в Будинку профспілок за адресою вул. Хрещатик,16 в Києві, повідомляє "112 Україна".

"У будинку за адресою Хрещатик, 16, будівля якого належить Київській міській раді профспілок, приблизно з 13 годин дня тривають слідчі дії. За словами правоохоронців, вони намагалися зайти в приміщення з директором Асоціації профспілок, але не змогли цього зробити, оскільки зіткнулися з опором невідомих людей, які називали себе ветеранами батальйону "Донбас", – повідомляє кореспондент.

Ситуацію прокоментував присутній на місці керівник управління СБУ із захисту національної державності Роман Матковський."На даний момент в приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Нацполіціі, вибухотехніки та інші експерти, які повинні встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні поки воно знаходилося поза контролем його власників. У ньому знаходилися люди, які представилися ветеранами батальйону "Донбас". Коли ми підійшли, вони закрили залізні ворота і забарикадувалися", – заявив він.

За словами представника спецслужби, директор Асоціації профспілок протягом трьох місяців звертався в правоохоронні органи, оскільки за цей період він не може потрапити в свій будинок і привести його в належний стан."За словами одного з бійців "Донбасу", якби у них була зброя, вони б її застосували. Вогонь відкривався кілька разів. Також проти нас застосовувалися три або чотири гранати сльозогінного газу", – відзначає Матковський.Скільки в приміщенні знаходиться людей, правоохоронці не знають, адже ті відразу відмовилися від контакту. "За їх словами, їх було троє. Але зараз тільки 3 або 4 опитують, і ще двоє вискакували", – додав він.

Глава Київської міської ради профспілок Валентин Мельник зазначив, що приміщення постраждало від пожежі, тому його організація приступила до відновлення. "Але через грубі порушення ми розірвали договір з нашим генпідрядником і в грудні намагалися від нього отримати цей будмайданчик, але 30 грудня під час передачі зайшла група невідомих в балаклавах, які назвалися представниками ветеранів батальйону "Донбас", зайняли приміщення і нас не допускали. Ми звернулися в правоохоронні органи, і тільки 5 лютого було відкрито кримінальне провадження. Після цього ми зверталися і в ГПУ, і в Міністерство оборони, але ніяких результатів це не дало", – розповів він.

Як повідомили кореспонденту представники батальйону "Донбас", у них в будинку проходить безстрокова акція. "Вони хочуть перешкодити представникам приватного бізнесу відкрити в будівлі заклади громадського харчування. Зараз там продовжують перебувати правоохоронці", – зазначила кореспондент.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости