Суд виправдав екс-"міністра" так званої "ЛНР"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Суд виправдав екс-"міністра" так званої "ЛНР"
12:56, 01.06.17
5 канал

Кремінський районний суд виправдав екс-депутата Первомайської міськради Сергія Баранова, який був призначений "міністром вугільної промисловості" так званої "ЛНР".

Як повідомляє 5 канал , суд постановив, що сторона звинувачення надала недостатньо доказів причетності підозрюваного до створення терористичної організації. Захист Баранова наполягала на тому, що "міністром" він став вимушено - "під дулами автоматів".

"У травні-червні 2014 року Баранов призначений на посаду" міністра вугільної промисловості, палива та енергетики ЛНР. Після чого приступив до виконання обов'язків незаконного органу влади "ЛНР". Які виконував до липня-серпня 2014 року", - вказав прокурор Луганської області Андрій Ковальов.

Звинувачення вимагало для Баранова 10 років позбавлення волі.

Однак за словами самого Баранова, "міністром" він був "призначений" насильно. У червні 2014 він нібито був викрадений бойовиками, і в полоні дізнався, що життя його дружини знаходиться під загрозою. У той же час, відеозапис, на яку посилається захист Баранова, суду надано була.

Після тригодинного перерви колегія суддів оголосила вирок, згідно з яким доказів провини підсудного виявилося недостатньо. Баранов визнаний невинним і виправданий через відсутність доказів вчинення ним злочинів.

У прокуратурі заявили, що оскаржать це рішення в апеляційному суді.

Як повідомляв Соцпортал, у Мар'їнці коригувальника вогню бойовиків "ДНР" посадили на 8 років.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости