Сенат США посилив санкції проти РФ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Сенат США посилив санкції проти РФ
09:45, 13.06.17
Интерфакс

Сенатори від Республіканської та Демократичної партій погодили посилення санкцій проти Росії, які повинні стати відповіддю на втручання Москви у вибори в США і її активності на Близькому Сході.

Про це повідомляє "Інтерфакс" .

Законопроект включає в себе положення, згідно з яким президент США повинен буде отримувати схвалення Конгресу на будь ослаблення режиму санкції проти Росії. Це позбавить Білий дім можливості скасовувати обмежувальні заходи самостійно.

Документ, подробиці якого стануть відомі на цьому тижні, відкриває також дорогу до введення додаткових санкцій на окремі галузі російської економіки, включаючи гірничорудну промисловість, транспорт.

Згідно з домовленістю сенаторів, нові обмежувальні заходи можуть бути введені також щодо осіб, залучених до непристойну діяльність в кіберсфері.

Сенатори домовилися включити нові заходи проти Росії в законопроект про санкції проти Ірану, щоб прискорити процес їх прийняття. Цей законопроект планується винести на голосування на поточному тижні.

Росія звинувачується авторами законопроекту в порушенні прав людини, постачання зброї сирійському режиму Башара Асада та втручанні в передвиборну президентську кампанію в США. Санкції у разі їх прийняття можуть торкнутися гірничодобувної, металургійної галузей російської економіки, а також проектів у сфері залізничного транспорту і суднобудування, повідомляють ЗМІ.

"Ці додаткові санкції будуть потужним сигналом від двох партій Росії та іншим країнам в тому, що вони будуть покарані, якщо спробують втручатися в наші вибори", - прокоментував міжпартійну домовленість лідер демократів в сенаті Чак Шумер.

Експерти кажуть, що той факт, що законопроект є двопартійним, обмежує можливості Білого дому відхилити документ.

Як повідомляв Соцпортал, економіка Росії не в тому стані, щоб дозволити собі нові санкції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости