Політолог припустив союз Юлії Тимошенко та «Сили людей»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Політолог припустив союз Юлії Тимошенко та «Сили людей»
11:24, 13.08.18
Петро Охотін

Політолог Петро Охотін допускає ймовірну коаліцію між партією «Сила людей» Олександра Солонтая та Юлією Тимошенко на президентських і парламентських виборах 2019 року.

- У п‘ятницю в кулуарах каналу 112 зустрівся з членом партії «Сила людей» Дмитром Купирою. Трохи згодом на «Еспресо» зустрівся з лідером цієї сили Олександром Солонтаєм. – Пише політтехнолог на свої сторінці у Фейсбук. - Коротко обговорили те, що нові демократичні сили хочуть жити в країні, де молоді партії можуть подолати бар‘єр, а долю країни визначатиме парламент, а не «вождь», «сильна рука» чи ще якась покруч.

Прозвучала думка, що ідеальним розкладом на 2019 виборчий рік може бути такий: Юлія Тимошенко - президент (зміна виборчої системи та зменшення прохідного бар‘єру), а канцлером - Олександр Солонтай».

Коментатори до допису розділилися у своїх думках щодо реалістичності та доцільності такого кроку. А відомий блогер Юрій Романенко навіть написав, що і сам не проти стати головою парламенту: «Я за, только канцлер я. А Солонтай спикер Рады», - висловився він у коментарях.

- З точки зору проголошених у «Новому курсі» тез підсилення новою позапарламентською партією було би дуже потужним. До того ж, там задекларовано прохідний бар‘єр 2% у першому турі виборів до Ради, - розшифрував далі у коментарях Охотін свої думки щодо можливих причин такої коаліції.

Раніше Охотін висунув гіпотезу про те, що Тимошенко упевнено переможе Порошенка у другому турі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости