На клієнтів "ПриватБанку" полюють шахраї

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. На клієнтів "ПриватБанку" полюють шахраї
16:25, 06.06.18
Соцпортал

В Україні кожен третій клієнт банків стикається з шахрайськими операціями.

Служба безпеки "ПриватБанку" спільно з кіберполіцією припинила діяльність організованого злочинного угруповання, яке займалося шахрайськими операціями з банківськими картами і рахунками клієнтів банку, повідомляє прес-служба "ПриватБанку".

Так, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків, в результаті яких було вилучено понад 500 пластикових карт. Також вилучили велику кількість пристроїв для несанкціонованого зчитування інформації з банківських карт клієнтів, накладки для фіксації ПІН-кодів клієнтів, частини банкоматів, на яких зловмисники тестували своє шахрайське обладнання, прилади для виготовлення підроблених банківських карт.

В той же час, як повідомив операційний директор компанії з кібербезпеки "10guards" Віталій Якушев на сьогоднішній день в Україні кожен третій клієнт банків стикається з шахрайськими операціями.

- Існує два основних способи крадіжки грошей з банківських карт: зчитувальні пристрої, тобто крадіжка грошей, коли ви розраховуєтесь карткою. А також крадіжка грошей під час онлайн-проплат", - сказав есперт. "Картку можуть провести через один термінал два рази. Перший раз її проводять легітимно, і тим самим відправляють інформацію в банк, а вдруге просто копіюють магнітну доріжку вашої картки і потім використовують її для того, щоб потім на її основі зробити клон і використовувати його для оплати в інших місцях, - зазначив експерт.
- Щоб більш-менш убезпечити себе, потрібно бути більш уважним і більш обережним. Якщо ви користуєтеся банкоматом, необхідно звертати увагу на картоприймач. Це пристрій, в який вставляється карта", - сказав експерт, зазначивши при цьому, що також потрібно звертати увагу на клавіатуру, на якій набирається пін-код. "Всі ці пристрої мають бути абсолютно монолітними. Там не має бути нічого, що можна було б зняти, приклеїти і т.ін. Якщо говорити про термінали, в яких йде подвійне проведення карти: по легітимному шляху і по фіктивному, то тут потрібно постійно контролювати картку. Не варто віддавати її офіціанту в ресторані або кафе, - заявив експерт.
- Крім того, необхідно підключити в банку смс-повідомлення про будь-які транзакції, які здійснюються за допомогою карти. Якщо вашу карту скопіювали і використовують подвійне списання, у разі смс-повідомлення вам прийде повідомлення про транзакції і ви зможете заблокувати карту, - зазначив експерт .

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости