Мешканці Подолу виступили проти злиття двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Мешканці Подолу виступили проти злиття двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги
12:57, 13.07.17
Соцпортал

Про це йдеться у публікації депутата ВО "Батьківщина" Кочур Марини.

До приймальні надійшло звернення на 135!!! аркушів, таким чином мешканці Подільського району висловили свою думку щодо планованого злиття двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги Подільського району м. Києва (КНП «ЦПМСД №1» та КНП «ЦПМСД №2»).

Коротко, або не дуже, про проект: мешканці району стверджують, що проект №08/231-1320/ПР протирічить чинному законодавству України, концептуальним засадам державної політики в сфері охорони здоров’я, є недоцільним з точки зору економії бюджетних коштів. Аргументи позиції громади наступні:1) злиття двох центрів є скорочення мережі закладів охорони здоров’я, що суперечить ч.3 ст.49 Конституції України, згідно якої «існуюча мережа закладів не може бути скорочена». Відповідно до ч. 2 ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією України та законами України.2) законодавча вимога (Наказ МОЗ від 11.09.2012 №713, пункт 2.8.) передбачає необхідність існування 2 ЦПМСД у Подільському районі, оскільки офіційна кількість населення становить понад 200 тис. осіб.Такі дії зі сторони влади міста Києва вбачаються мешканцям Подільського району вибірковими та дискримінаційними, оскільки в районах з майже аналогічною кількістю населення, як то Шевченківський чи Голосіївський відповідно 3 та 2 центри.3) на думку мешканців об’єднання двох ЦПМСД призведе до утруднення та погіршення реалізації права пацієнта на охорону здоров’я та медичну допомогу, оскільки район має велику протяжності – 133,7 км2, якщо адміністрація буде лише в 1 центрі, то час добирання транспортом не в годину пік від Волоської 47 до пр. Свободи 22 складатиме 30-45 хвилин. Отже, для належного оформлення ряду документів (зокрема форм 088/о, 080/о, 103-1/о та ін.) з метою отримання підпису керівника закладу пацієнту доведеться витрати набагато більше часу та грошей на дорогу від поліклініки до новоствореного ЦПМСД. А отже, прийняття даного документу не збільшить швидкість, якість і своєчасність первинної медичної допомоги, як це вказано в пояснювальній записці до проекту рішення.

У зв'язку з зазначеним сьогодні направила депутатське звернення до Директора Департаменту охорони здоров’я Турчака Дмитра Васильовича з проханнями:- надати обґрунтування доцільності прийняття зазначеного проекту рішення;- надати розрахунки економії бюджетних коштів від злиття КНП «ЦПМСД №1» та КНП «ЦПМСД №2» ;- надати копію проекту статуту ЦПМСД.

Реформування охорони здоров'я треба проводити виключно на користь громади і ніяк інакше!

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости