Київська молодь поспілкувалася з правозахисником

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Київська молодь поспілкувалася з правозахисником
14:55, 22.08.18
Батьківщина молода. М. Київ

Київська молодь поспілкувалася за кавою з правозахисником та народним депутатом України V-VII скликань Андрієм Сенченком.

За ініціативи «Батьківщини Молодої» міста Києва відбулася чергова «Політкава». Цього разу активна молодь Києва спілкувалася з народним депутатом V-VII скликань, в.о. заступника глави Адміністрації Президента (березень-серпень 2014), головою Всеукраїнського громадського правозахисного руху «Сила права» Андрей Сенченко.

Зустріч вийшла цікавою та інформативною. Андрій Віленович розповів молоді про те, як розгорталися події в Криму у 2014 році та ситуацію, яка там є на сьогодні, про захист прав українців, що постраждали від дій країни-агресора, що здійснюється правозахисним рухом «Сила права».

З особливою увагою молодь слухала історію Андрія Сенченко про те, як він навесні 2014 року на посту в.о. заступника глави Адміністрації Президента провів успішну операцію з повернення 40 українців, незаконно ув’язнених в Росії.

Також учасники зустрічі обговорили законопроект «Про прощення» і шляхи його впровадження на практиці.

- Наш законопроект «Про прощення» має чітку класифікацію. Ті, хто скоїв тяжкий злочин за цією класифікацією не підлягають ніякому прощенню. А ті, хто скоїв злочин середнього або невеликого ступеню тяжкості матимуть право, за умови, що вони визнали свою провину, отримати право на прощення у вигляді заміни покарання пов’язаного з позбавленням волі на альтернативне покарання у вигляді тимчасового обмеження прав.Наприклад, за скоєння злочину середнього ступеню тяжкості людина отримує обмеження прав на десять років, а у випадку скоєння злочину невеликого ступеню на п’ять. Це включає в себе обмеження права на державну службу, на військову службу за контрактом, в органах правоохоронної та судової систем, людина не зможе працювати у складі виборчих комісій, очолювати державні підприємства та установи, вести викладацьку діяльність, також на цей строк обмежуються виборчі права, - пояснив суть законопроекту Андрій Сенченко.

Учасники зустрічі подякували Андрієві Сенченко за змістовну розмову та цікаву інформацію, а організаторам за цікаву ініціативу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости