Київська "Батьківщина" звернула увагу на проблему з кібербезпекою у столиці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Київська "Батьківщина" звернула увагу на проблему з кібербезпекою у столиці
12:25, 10.07.17
Володимир Бондаренко

Лідер київської ВО "Батьківщина" Володимир Бондаренко переконаний, що питання кібербезпеки у столиці не знаходить потрібного відгуку у чинної влади.

Про це він повідомив під час інтерв'ю, передає прес-служба партії.

- Ми вирішили в нашій політичній силі «Батьківщині» проаналізувати цю ситуацію і дійшли до необхідності ухвалення Київської міської ради з цього приводу. Рішення можна приблизно назвати двома словами – «Про кібербезпеку». Проаналізувавши, ми побачили, що і в системі Київенерго, і в бориспільскому аеропорту, залізничному вокзалі і в багатьох інших підрозділах, а в бізнесі – само собою, взагалі практично відсутній захист мереж комп’ютерних. І враховуючи це, ми підготували проект рішення, який нещодавно був ухвалений Київською міською радою, - розповів він.

За його словами суть цього проекту полягала у тому, "щоб проаналізувати все міське господарство на предмет, який би дав нам полюс усвідомлення чию програмну продукцію використовує місто Київ, як столиця, і як господарюючий об’єкт величезний".

- А також усунути з поля нашої діяльності фірми країни агресора російської, яка сьогодні в деяких галузях просто домінує. Таке рішення було підготовлено, і воно пройшло в Київраді. І я помітив, що дехто із моїх колег-депутатів скептично оцінювали таке ставлення до кібербезпеки: «А що це найважливіші питання?», «А що це сьогодні треба розглядати чи ні?». І тут проходить декілька днів, і ми отримуємо унікальний подарунок від , сьогодні не зрозуміло: чи від наших сусідів чи через наших громадян від сусідів. Але точно ноги ростуть як то кажуть, із сусідніх держав – Росії, і ми отримали величезні збитки, тому що було порушено діяльність систем електронного забезпечення, діяльності цілих галузей практично всієї України, - відзначив він.

При цьому депутат розповів про тисячі скарг, котрі надійшли від бізнесменів, деяких керівників галузевих підрозділів.

- І я хочу сказати, що це робота лише почалася. В Україні повинна бути створена реально працююча кіберполіція, реально працююча система вироблення практики політики, як нам жити в у мовах кібервійни. Цього поки що на таких початкових стадіях, а коли системи електронного захисту атаковані в Америці, в Німеччині, в Франції, в Англії Російською Федерацією – це сьогодні визнано. То слід очікувати, що наша держава, яка в деяких відношеннях, можна назвати – розхристана перед цією небезпекою . Вона потребує особливого ставлення. І зараз розпочалася така робота в Києві, я надіюсь, що вона дасть ефект, і вона була вчасною, - підкреслив він.

Тому, впевнений він, кібербезпека, яка сьогодні вийшла на перший план - це новий вид війни.

- Він є реальним. Ми вже його відчули в Україні. І потребує дальшої роботи. Я думаю, наша фракція і в Київраді продовжить таку діяльність і далі. Тому що це є нагальна потреба і життя підказує. Сьогодні також була здійснена спроба атаки через фірмоми? док, тобто друга атака вірусу Петя. Слава Богу вона була в зародку припинена. Але це не значить, що вона була останньою. Вони можуть бути продовжені далі і далі. Тому ми маємо бути обережними, - додав він.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости