Кияни до 17 листопада можуть безкоштовно перевірити зір

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Кияни до 17 листопада можуть безкоштовно перевірити зір
10:28, 14.11.17
Прес-служба КМДА

З понеділка по п'ятницю цього тижня в Києві в кількох медичних закладах бажаючі можуть безкоштовно перевірити зір.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"З 13 до 17 листопада з нагоди Міжнародного дня зору кияни зможуть пройти безкоштовні обстеження", – йдеться в повідомленні на сайті київської мерії.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург, фахівці Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока", лікарі-офтальмологи Київської міської клінічної лікарні № 1 і комунальних підприємств "Консультативно-діагностичний центр" районів м.Києва проведуть тижневик безкоштовного обстеження гостроти зору і вимірювання очного тиску населенню (зокрема і пацієнтам з порушеннями зору), а також консультування.

За інформацією профільного Департаменту, в 1999 році ВООЗ ініціювала Глобальну стратегію з попередження сліпоти "Бачення 2020: право на зір".

Підкреслюється, що в рамках стратегії країни-члени ВООЗ взяли на себе зобов'язання всіляко сприяти ліквідації причин сліпоти, ефективному лікуванню і корекції порушень зору. План дій передбачає досягнення до 2019 року зменшення випадків порушень зору на 25%.

Міжнародний день зору, заснований Міжнародним Агентством попередження сліпоти (The International Agency for the Prevention of Blindness), відзначається в світі щорічно 12 листопада і є приводом для залучення уваги людей до здоров'я очей, своєчасного проходження обстежень для попередження втрати зору.

"Фахівці запевняють, що до 80% випадків сліпоти піддаються корекції та лікуванню. При своєчасному діагностуванні і контролі фахівці допомагають зберегти зорові функції навіть у разі тих хвороб, які є невиліковними", – зазначила В.Гінзбург.

Вона закликала киян знайти час протягом цього тижня і пройти обстеження зорової функції в рамках заходів з нагоди Міжнародного дня зору.

"Не нехтуйте тривожними симптомами, такими як біль і почервоніння ока, погіршення зору, звуження поля зору, туманне бачення, дискомфорт в оці тощо. Збережіть зір, відвідайте лікаря", – директор Департаменту охорони здоров'я КМДА.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві пройдуть сезонні продуктові ярмарки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости