Кабмін створив робочу групу з співпраці "Укрзалізниці" з Deutsche Bahn

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Кабмін створив робочу групу з співпраці "Укрзалізниці" з Deutsche Bahn
14:00, 25.01.20
Соцпортал

Кабінет міністрів створив робочу групу для обговорення деталей майбутньої співпраці "Укрзалізниці" з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn

Про це повідомляє прес-служба уряду.

До складу робочої групи увійшли представники Міністерства інфраструктури, "Укрзалізниці", профільного транспортного комітету Верховної Ради, ключових бізнес асоціацій та профспілок. Обговорити умови співпраці зацікавлені сторони планують на засідані транспортного комітету Верховної Ради.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, упродовж наступного тижня пройдуть консультації з парламентським комітетом, бізнес-асоціаціями, профільними організаціями та профспілками.

"Ми усвідомлюємо, що "Укрзалізниця" - це стратегічно важливий для країни об'єкт. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки", - заявив на першому засіданні групи прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Наразі українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення самої моделі подальшої співпраці.

Нагадаємо, 23 січня на "Українському сніданку", який відбувся у Давосі, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що влада України хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця".

Зі свого боку, Deutsche Bahn спростував заяву Гончарука. У компанії заявили, що надаватимуть "Укрзалізниці" консультативні послуги, але про управління не йдеться.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости