Іванна Климпуш-Цинцадзе: Мета України - членство в НАТО

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Іванна Климпуш-Цинцадзе: Мета України - членство в НАТО
11:14, 07.04.17
Соцпортал

​«Україна для себе окреслила велику, сильну, стратегічну мету – мету членства в Альянсі. І вже сьогодні ми не бачимо іншого орієнтиру», - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у ході 10-го Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Урядовець підкреслила, що Україна зосереджена на питаннях трансформації свого сектору безпеки і оборони. «І, як на мене, впроваджуючи критерії НАТО, ми виконуємо технічний регламент демократичних цінностей», - сказала вона.

Україна відчуває допомогу і солідарність НАТО у питанні прояву щоденного тиску на агресора політичними методами, через політику санкцій, а також через гуманітарний вимір, зазначила віце-прем’єр. «Близько 400 українських поранених пройшли лікування в країнах-членах НАТО», - нагадала вона.

Водночас ця допомога має набути нового виміру. «Ми не просимо, щоб безпосередньо війська НАТО захищали Україну. Ми не просимо, щоб солдати НАТО гинули за Україну. Це наші бійці сьогодні вмирають за нашу і за вашу свободу. Ми просимо солідарності в допомозі побудови, відновлення наших Збройних Сил. Ми просимо допомоги в наданні Україні оборонної зброї», - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми сьогодні відроджуємо свій військово-промисловий протенціал, і впевнені в тому, що колись це буде цінністю для Альянсу, і колись ми зможемо бути донором безпеки, безпосереднім, щоденним донором безпеки для Альянсу», - зазначила віце-прем’єр.

Вона наголосила, що сьогодні Росія заповнює увесь безпековий вакуум, який виникає у світі. «Нам абсолютно не хочеться бути у сірій зоні безпеки. Тому ми маємо мрію, ми маємо ідею, ми маємо ціль вступу в Альянс. І від солодарності Альянсу, від єдності його членів залежить, чи ця мрія для нас залишиться тільки ідеєю, чи вона все ж таки буде підтримана тоді, коли ми будемо готові подати заявку на членство», - додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, настав час для зміни підписаної 20 років тому Хартії про особливе партнерство, яким Україна керується у відносинах з НАТО. «Нова Хартія може стати новою ерою у Східній Європі», - вважає віце-прем’єр.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости