"Головний детектив" України з тріском провалив переатестацію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. "Головний детектив" України з тріском провалив переатестацію
21:30, 05.04.18
bihus.info

Руслан Бірюков, який у Державному бюро розслідувань очолює Конкурсну комісію №1, у 2016 році під час атестації у Нацполіції не набрав прохідного балу із загальних навичок під час атестації працівників поліції.

- У березні цього року Руслана Бірюкова обрали головою Конкурсної комісії №1, яка проводить конкурс на 219 посад у новоствореному Державному бюро розслідувань. До цього Бірюков працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ і Національній поліції. Остання посада - помічник начальника НПУ у Харківській області, - передає bihus.info.

Однак виявилося, що у червні 2016 року Руслан Бірюков не набрав прохідного балу із загальних навичок під час атестації поліцейських. Це випливає з документів, які журналісти BIHUS.Info отримали від кадрового департаменту НПУ.

В атестаційному протоколі вказано, що у тестах із загальних навичок Бірюков набрав 24 бали із 60. У тестуванні за професійними навичками бал - дещо вищий: 32 із 60.

При цьому в Інструкції, яку МВС видало в листопаді 2015 року, вказано, що мінімальний прохідний бал за обома тестами становить 25 балів із 60.

- Тобто Руслан Бірюков не набрав прохідного балу на тестуванні загальних навичок. - вевнений автор розслідування.

В самій Інструкції написано, що мінімальний прохідний бал “в обов’язковому порядку ураховується атестаційною комісією при прийняті рішення”. Незважаючи на це, атестаційна комісія вирішила, що Бірюков “відповідає займаній посаді”. На той час він був заступником начальника Нацполіції у Полтавській області.

З атестаційного листа також випливає, що за час роботи в органах внутрішніх справ Руслана Бірюкова двічі притягували до дисциплінарної відповідальності. Причини і вид дисциплінарного стягнення - не вказані.

- Сьогодні ж Руслан Бірюков не лише очолює в ДБР Конкурсну комісію, але й є кандидатом на посаду керівника оперативних розробок в цьому органі. У цій якості він 27 березня подав декларацію про доходи, - додав він.

Вчора, як розповідав Соцпортал, розслідувачі бігус.інфо з'ясували, що українські депутати продовжують займатися бізнесом на окупованих територіях.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости