Землю хочуть перенести на іншу орбіту

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Землю хочуть перенести на іншу орбіту
12:43, 09.06.19
navkolonas.com

Аби зберегти життя на нашій планеті від шкідливого впливу сонця, вчені пропонують перенести Землю на іншу планету.

Про це повідомляє navkolonas.com, передає Соцпортал.

Щоб світло не спалило планету остаточно, астрономи запропонували буквально пересунути її подалі від смертельних променів і ближче до Марсу.

Фахівці не можуть сказати, коли точно на Землі почнуться незворотні згубні процеси, тому, щоб їх попередити, потрібно діяти вже зараз.

Вчені розробляли кілька сценаріїв, як можна врятуватися від Сонця. Серед найбільш здійсненних виявився варіант зміни орбіти. Звичайний ракетний двигун не підійде, адже маса планети надто велика держава.

Доктор Маттео Черіотті зазначив, що можна використовувати гравітаційне тяжіння астероїдів. З їх допомогою планету можна трохи відтягнути назад від згубних променів. Але ця ідея витратна і не дуже швидка. Астроном пояснив, доведеться зробити безліч польотів, щоб знайти астероїди і відхилити їх на орбіту, що проходить поруч із земною.

Є інший варіант. Вчені говорять про можливість створення «сонячного вітрила». Це лист із спеціального відбивної матеріалу. Його помістять між Землею і Сонцем. «Парус» зафіксує сонячний імпульс і використовує його для просування планети вперед.

Проте, необхідний лист в кілька разів більше діаметру Землі. Тому побудувати його на планеті буде вкрай складно.

Але дослідник не виключає можливості будівництва прямо в космосі вже в найближчому майбутньому.

Деякі розглядають варіант переробки сонячної енергії в лазери, які будуть викинуті в космос для переміщення планети.

Після того як вони перемістять Землю на іншу орбіту, жити на планеті стане набагато комфортніше, впевнені експерти. Щоб зберегти оптимальні умови, необхідно посунути Землю всього в 1,5 рази далі нинішнього відстані.

Про високі технології і підкорення космосу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости