Природні катаклізми впливають на стать дітей

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Природні катаклізми впливають на стать дітей
10:42, 03.02.19
zdorovia.com.ua

В результаті дослідження група вчених дійшла висновку, що у місцях, які постраждали від цунамі, землетрусів та інших природніх катаклізмів, народжується більше дівчаток.

Про це повідомляє zdorovia.com.ua, передає Соцпортал.

Японські вчені з інституту Хіого заявили про те, що зміни клімату та кліматичні катаклізми впливають на стать дітей. За словами дослідників, хлопчики більше уразливі перед несприятливими кліматичними явищами - їх народжуваність в такі моменти зменшується.

- Кліматичні катаклізми впливають на стать дітей. В регіонах, де температури зростають, на світ з'являється більше хлопчиків, а в місцях засух і лісових пожеж - дівчаток, - зазначають фахівці.

В ході дослідження науковці аналізували дані про народжуваність дітей в районах, які пережили екстремальні кліматичні події, такі як землетрус, цунамі і катастрофу на Фукусімській АЕС. В результаті вони встановили, що після цих катаклізмів впала народжуваність хлопчиків - через дев'ять місяців після катаклізмів її зниження склало 4-16% в порівнянні з попередніми роками.

Вчені зазначають , що кліматичні потрясіння впливають на стать новонароджених, і через це може виникати гендерний дисбаланс.

За версією фахівців, на подібне співвідношення статей впливає стрес, пов'язаний зі зміною температур, - причому найбільш чутливі до змін клімату сперматозоїди, що несуть Y-хромосому і чоловічі ембріони.

Фахівці вважають, що глобальне потепління клімату на планеті може безпосередньо вплинути на біологію людини.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости