Уряд пояснив причини подорожчання м'яса та сала

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Уряд пояснив причини подорожчання м'яса та сала
10:50, 10.12.17
Сегодня

Свинина дорожчає через африканську чуму, заявляє уряд Так, за даними Держстату, поголів’я свиней скорочується удвічі швидше, ніж минулого року. Якщо на 1 листопада 2016 року в Україні налічувалося 7 338 100 голів, то упродовж нинішнього року цей показник знизився майже на 8,9%, і становить 6 687 500 голів. При цьому що в 2016-му році падіння було не таким швидким, зокрема, кількість свиней знизилася на 4,6% порівняно з 2015-м роком.

Інформацію про африканську чуму підтверджують і чинні експерти сільськогосподарської галузі. Так, голова української експертно-аналітичної ради Борису Кушнірук у коментарі для «Сегодня» повідомив, що чума уже охопила великі території.

-У на виникла проблема хоч вона й була раніше, що збільшується територія охоплення африканської чуми. Нажаль, це дуже неприємна штука, яка передбачає знищення усього поголів’я. У зв’язку із цим у нас суттєво зросли ціни на м’ясо.

І справді, лише найбільш неуважні могли не помітити, що за рік свинина подорожчала із 72,30 гривень за кілограм до 98 гривень, а сало зросло у ціні від 40 до більш як 68 гривень за кілограм. Однак, так само усі помітили, що одночасно із дефіцитною свининою подорожчала і яловичина – з 88 до 113 гривень і курятина із 42 до 53 гривень відповідно. Очевидно, що попит, спровокований здорожчанням звичної українцям свинини, підштовхнув недобросовісних виробників курятини та яловичини також підняти ціни. Схоже, якщо ситуація розвиватиметься так і надалі, українці все частіше ставатимуть вимушеними вегетаріанцями.

Як повідомляв Соцпортал, подорожчання проїзду в столичному транспорті не уникнути.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости