В'ятрович жорстко відреагував на заяву в Польщі про варварство українців

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В'ятрович жорстко відреагував на заяву в Польщі про варварство українців
19:30, 02.11.17
112

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що Польща гальмує вирішення проблеми взаємної легалізації пам'яток.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи слова польського сенатора й історика Яна Жарина, який звинуватив Україну у варварському поведінці з питань історичної пам'яті.

-Це мені нагадує нашого східного сусіда, який бачить себе "Третім Римом". Боюся, що вже з'явилися польські політики, які бачать Польщу "Четвертим Римом" – і очевидно, тут мова йде про якихось імперських замашках, - каже В'ятрович.

Він порівняв кількість осквернений пам'ятних місць в Україні та Польщі.

-Саме на території Польщі за останні 3 роки 14 разів були пошкоджені хрести на могилах українських. А на українській території було 4 випадки осквернення польських пам'яток – всі ті пам'ятники відновлені. На польській території жоден український пам'ятник досі не відновлено, - зазначив директор УІНП.
-Якщо говорити про варварство – очевидно, треба говорити саме про варварство на польській території по відношенню до українських пам'яток, - додав він.

Як повідомляв Соцпортал, Польща виявила запис вибуху на самописці літака Качинського.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости