У Києві відкрили соціальний гуртожиток для хлопців-сиріт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві відкрили соціальний гуртожиток для хлопців-сиріт
19:14, 05.06.19
прес-служба КМДА

У Києві відкрили перший комунальний соціальний гуртожиток. Тут зможуть проживати хлопці-сироти віком від 15 років.

Проце повідомляє прес-служба КМДА, передає Соцпортал.

Сьогодні у Подільському районі Києва відбулося відкриття першого у столиці соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Це перший комунальний соціальний гуртожиток для хлопчиків, які зможуть тут проживати з 15 років. Це якраз той період, коли вони можуть вступати до професійно-технічних навчальних закладів. Завдання таких гуртожитків – адаптувати дитину до життя в суспільстві та навчити її елементарним речам: розпоряджатися грошима, доглядати за собою, готувати, – розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Цей соціальний гуртожиток – заклад для тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з їх числа віком від 18 до 23 років.

У соціальному гуртожитку створено всі соціально-побутові умови для тимчасового проживання: кімнати розраховані на проживання 2-3 осіб, кухня обладнана побутовою технікою та необхідним інвентарем, наявні пральні машини, обладнанні місця для занять та відпочинку.

Одночасно у гуртожитку може проживати до 30 осіб.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі.

Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости