​У Києві пройшла презентація книги «Двоє в ліжку, не рахуючи коханців. 18+»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​У Києві пройшла презентація книги «Двоє в ліжку, не рахуючи коханців. 18+»
12:34, 12.06.18
Соцпортал

8 червня 2018 року в Києві українська письменниця Ірина Клекіт презентувала книгу «Двоє в ліжку, не рахуючи коханців. 18+». Провокаційний блогер не тільки представила автобіографічну історію життя немоногамної сім’ї, але й вперше «відкрила обличчя» перед своїми читачами та публікою.

Ще рік тому Ірина Клекіт ділилася відвертими історіями з власного життя тільки пошепки за кавою з найближчими подругами. Потім наважилася завести блог, де під псевдонімом почала щиро ділитися досвідом нестандартних для суспільства стосунків і непростим шляхом прийняття справжньої себе без осудження.

- Спочатку це була своєрідна психотерапія. Сповідуючись перед білим аркушем, я навіть не очікувала, що тема приверне увагу такої кількості людей, — згадує авторка. — Я почала отримувати багато листів і приватних повідомлень, в яких люди просили про допомогу, поради або просто відверто ділилися тим, що не наважувалися розказати найближчим друзям, родині, партнеру і навіть часами самим собі. Тоді я зрозуміла, що мій досвід може бути корисним не тільки у вузькому колі, я більше не маю права мовчати і наважилася написати і видати книгу.

Але, як виявилося пізніше, непросте рішення видати відверту книгу і знайти на це фінанси було не самим складним.

- Її не брали в роботу видавництва. Від співпраці відмовлялись типографії.Книга, викликала інтерес, але лякала відвертістю і тематикою, — поділилася Ірина Клекіт.

«Двоє в ліжку, не рахуючи коханців. 18+» — це автобіографічна історія життя немоногамної сім’ї. В цій книзі авторка розказує про свій багаторічний досвід поліаморного шлюбу. Про відносини із чоловіком, коханцями і коханками. Про секс та почуття, про вірність та зраду, про те як легко втратити себе, та про зворотню сторону сексу. Так, в книзі багато відвертих сцен. Але ще більше — чесних почуттів. Майстерність Ірини в тому, що вона вміє описати секс так, що він перестає бути вульгарним. Письменниця обходить гострі кути і не дає оцінок. А може ця книга зовсім не про відносини, а про дозвіл жити повним життям? Сумно, наскільки наша система викривила сприйняття: що можна і що заборонено, погано чи добре, чорне чи біле. Книга виводить із цихрамок і дає право вибору. Адже ми самі собі будуємо клітки і замикаємо в них своє життя.

Не дивлячись на кількість відвертих сцен, ця книга не про секс. Тут про живі почуття жінки, котра вміє кохати. На сторінках книги можна зустріти все: любов, почуття, відносини, підтримку, заборонений секс, біль, ризик… «Двоє в ліжку, не рахуючи коханців. 18+» — це книга, в якій читач зустрічається зі своїми прихованими бажаннями. Книга, котра викликає злість, роздратування, здивування, збудження, сором, осудження і прийняття себе. Ця книга розхитує звичні границі дозволеного і будить внутрішній діалог.

- Насправді, ця книга — звернення до себе в юності, — каже Ірина Клекіт. — Колись я була налякана своїми бажаннями і постійно чекала кари небесної за «неправильне» життя. Та ми прожили з коханим стільки років щасливо разом. Значить, такий сценарій відносин теж має право на існування. Моя історія по свободу вибору. Можливо, ця книга допоможе й іншим жінкам та чоловікам прийняти свою сексуальність. Написання цієї книги — це найсміливіший вчинок для мене. Момент відвертості та чесності з собою. Іноді боляче і непросто розбирати свої почуття. Я писала її 9 місяців, але підготовка проводилась всі 18 років мого статевого життя.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости